Venesatamat

Metsola

Kotkan Moottoriveneseura ry on ostanut Kotkan kaupungilta keväällä 2010 Metsolan pienvenesataman viisi laituria ja rakentanut yhden uuden laiturin. Myös soutuvenetelakka E-ja F-laiturien välissä kuuluu seuralle. Lisäksi talvisäilytysalue on seuran hoidossa. Laitureissa on 223 venepaikkaa ja soutuvenetelakassa 15 paikkaa.

Öljykoppi

Kentällä olevassa keltaisessa ns. ”öljykopissa” on keräilyastiat jäteöljylle, vedensekaiselle öljylle, liuottimille, pakkasnesteelle ja käytetyille öljysuodattimille. Käytetyt akut voidaan myös jättää koppiin.
Jäteöljyastiaan ei saa laittaa vedensekaista öljyä, koska öljyn jätehinta määräytyy jäteöljyn vesipitoisuuden mukaan.
Muuta jätehuoltoa ei ole järjestetty, veneilijät vievät muut syntyneet jätteet pois satama-alueelta jätteille tarkoitettuihin astioihin.
Huom! laituriporttien avaimet käyvät jätekeräyskopin oveen. 
Raha, joka kertyy venepaikkojen vuokrista, käytetään laitureiden ja sataman rakenteiden huoltoon ja korjauksiin sekä rahaa on myös kerryttävä sataman tulevia investointeja varten.
Venepaikkojen vuosihinnat määräytyvät venepaikan leveyden mukaan. Paikkojen leveydet: 2.3m, 2.85m, 3.0m, 3.5m ja 4 metriä. Kaikki paikat ovat kelluvissa laitureissa, paitsi soutuveneille on oma ylösvetotelakka.

Metsolan rantatoimikunta
Metsolan rantatoimikunnalle kuuluu koko Metsolan pienvenesataman asiat. Metsolan rantatoimikunnan jäseneen voi ottaa venepaikanhaltija yhteyttä pienvenesatamaan liittyvissä asioissa. Rantatoimikunta esittää sataman asiat seuran johtokunnalle.

Venepaikkojen hinnat
2.3 m leveä 167€
2.85m leveä 198€
3.0m leveä 228€
3.5m leveä 266€
4,0m leveä 310€
soutuvene 52€
Kuva. Metsolan sataman laiturit

Hovinsaari

Hovinsaaren pienvenesatamassa on kaikkiaan 286 kelluvaa venepaikkaa sekä lisäksi pienvenelaiturissa 20 soutuvenepaikkaa.
Veneiden talvisäilytyspaikka on Metsolan talvisäilytysalue.
Venepaikan vuokraajien avaimet käyvät myös Metsolan öljykoppiin. Lisätietoja kts. öljykoppi.
Raha, joka kertyy venepaikkojen vuokrista, käytetään laitureiden ja sataman rakenteiden huoltoon ja korjauksiin sekä rahaa on myös kerryttävä sataman tulevia investointeja varten.

Hovinsaaren rantatoimikunta
Hovinsaaren rantatoimikunnalle kuuluu koko pienvenesataman asiat. Venepaikanhaltijat voivat ottaa yhteyttä rantatoimikuntaan pienvenesatamaan liittyvissä asioissa. Mikäli asia ei vaadi kaikkien venepaikanhaltijoiden yleistä kokousta, neuvottelee rantatoimikunta yhdistyksen johtokunnan kanssa pienvenesatamaan liittyvissä asioissa.

Venepaikkojen leveydet ja hinnat

Pienvene         80€  C-Laituri  
2.00 m 56 € 2.40  175€
2.30 m 167 € 3,50 266€
2.85 m 198 € 4,00m 310€
3.00 m 228 €    
3.50 m 266 €    
yli 3.00m 266 €    

 

Kartta Hovinsaaren kelluvista ja kiinteistä venepaikoista.